A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Forgalomolajozó infláció

A várakozásoknak megfelelő inflációs adat erősítette a kamatcsökkentési várakozásokat, és kifejezetten élénkítően hatott a bankközi forgalmára. A devizapiacon erősödött a forint, bár az általános vélekedés az, hogy a jegybanki kamatcsökkentést követően a befektetők kissé elfordulhatnak nemzeti devizánktól.

Egy euróért egyébként tegnap kora este 243,80 forintot kellett fizetni, ami a sávcentrum alatt 11,70 százalékos pozíciónak felel meg. A forint napközben szinte végig a keddinél erősebb volt. Több olyan kötés is akadt, amely a centrumhoz képest 12,10/20 százalékos eltérést jelentett az erős oldalon. Az euró ára 242,50-244,20 forint között mozgott. A dollár a nemzetközi trendnek megfelelően nálunk is erősödött. A zöldhasúval a kereskedés jellemzően 275,80/276,20 forint között folyt, a kora esti érték az alacsonyabb szinthez esett közelebb.

A forintpiacon tovább emelkedtek az árak, az overnight üzletekre a 9,50 százalékos kamatszint volt a jellemző. A tomnext kamatok még ennél is magasabbak, 9,60/65 százalékon alakultak. A hosszabb lejáratokban élénk forgalom mellett 10-20 bázisponttal csökkentek az árak.

A várakozásoknak megfelelő inflációs adat erősítette a kamatcsökkentési várakozásokat, és kifejezetten élénkítően hatott a bankközi forgalmára. A devizapiacon erősödött a forint, bár az általános vélekedés az, hogy a jegybanki kamatcsökkentést követően a befektetők kissé elfordulhatnak nemzeti devizánktól. VG-Összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek