Egy dollár 131,14 jent ért pénteken záráskor New Yorkban, ami azonban heti szinten még mindig 0,7 százalékos jengyengülést takar. Az euró ellenében 0,4 százalékkal nőtt a dollár árfolyama az elmúlt héten. Az utolsó kereskedési napon 89,25 centen váltották az európai devizát.

Folytatódott az év elején megindult hozamcsökkenés a hazai másodlagos állampapírpiacon. A forgalom továbbra is erősebb az átlagosnál, a külföldi befektetők kezében lévő állampapír-állomány pedig folyamatosan nő. A hozamgörbe rövid végén 33-43 bázisponttal - ennek egy része az MNB 25 bázispontos kamatcsökkentésének tudható be - mérséklődtek a hozamok, míg a hosszú oldalon a 6-14 bázispontos hozamcsökkenést regisztráltak.

A szokásosnál élénkebb kereskedés során kismértékben gyengült a forint a héten a hazai bankközi devizapiacon. Nemzeti valutánk az euróval szemben a hét eleji 243,04 forintos szintről péntekre 244,64-ig csúszott vissza, ami a sáv közepétől számítva 11,4 százalékos árfolyamnak felel meg az erős oldalon. Ugyanezen időszak alatt a dollár ellenében is hasonló mértékben gyengült a hazai fizetőeszköz. Pénteken 275,03 forintot ért egy dollár záráskor, miközben a hét első napján még csak 272,62-ot fizettek egy dollárért a piacon.

A BÁT határidős devizapiacán az elmúlt héten 5,51 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket. Az euró árfolyama vegyesen változott. A januári határidő 0,70 forinttal gyengült az utóbbi öt kereskedési napon, 245,50 forinton zárt. Az amerikai dollár ára - a változatlanul 280,99 forinton záró június kivételével - minden lejáraton emelkedett.