Ismét profitrepatriálási spekuláció uralkodott el a nemzetközi devizapiacokon. Megfigyelők szerint a japán vállalatok ismét kihasználták a jen átmeneti gyengesége nyújtotta alkalmat, és exportpiacaikon szerzett nyereségeiket hazaáramoltatták. Tovább segítette a távol-keleti régió meghatározó devizáját a Nikkei 1,6 százalékos emelkedése is. A spekuláció nyomán 131,68 jenig gyengült a dollár tegnap New Yorkban, miközben a múlt hét utolsó kereskedési napján 132,03 jent is megadtak egy zöldhasúért. A jen erősödése ugyanakkor átmenetinek ígérkezik, mivel az amerikai piacra áramló portfóliótőke egy része arra vár, hogy kicsit gyengüljön a dollár.

Az euró ellenében hasonlóan szerepelt a japán deviza. Az euró 115,85 jenes árfolyamon forgott, ami kismértékű gyengülés.

Az euró-dollár párban nem következett be komolyabb változás. A közös európai fizetőeszköz a múlt hét végi 87,95 centes szintről tegnapra 88,07 centre küzdötte fel magát.

Az angol fontra spekuláló befektetők kivárnak vásárlásaikkal/eladásaikkal, azt követően, hogy a brit pénzügyminisztériumhoz közeli források úgy vélték: a fontnak legalább 30 százalékkal le kell értékelődnie, mielőtt az eurózónához csatlakozna az ország.