A határidő közeledtével az ÁB-Aegon Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár magánkassza-ágazata is közzétette a tavalyi gazdálkodás fontosabb adatait. A taglétszám - minden bizonnyal a megváltozott szabályozási környezet következtében - mintegy 6 ezer fővel csökkent, 367 646-ra. A pénztári vagyon záróértéke viszont 45,6 milliárd forint volt, s ez 55 százalékos bővülés. A nettó hozamráta a pénztár egészére 9,16 százalékot tett ki, a fedezeti tartalék éves átlagos állományán elért vagyonkezelői bruttó hozam 11,14 százalék volt. Ezt az eredményt meglehetősen konzervatív stratégiával valósították meg, hiszen a vagyon 89,59 százaléka állampapírokban volt a tárgyév végén, s a részvénykitettség mindössze 0,3 százalékot ért el.

Az ÁB-Aegon magánnyugdíjpénztára ezen a befektetési politikán az idei évben is csak kissé kíván változtatni. A megadott súlyok szerint a hitelviszonyt megtestesítő értékpapí-

rok aránya 85-95 százalék között mozoghat. A részesedést jelentő értékpapírok 2,5-7,5 százalék között lehetnek a portfólióban, s ugyanilyen határok között mozoghat a külföldi papírok súlya is. (VG)