A főtulajdonos, a Linamar Corporation nevéből kiindulva Linamar Hungary Rt.-re változik a Mezőgép Rt. neve - bólintottak rá a társaság tegnapi rendes éves közgyűlésén. A cégbírósági bejegyzésre várhatóan egy hónapot kell várni - mondta lapunknak Furár György pénzügyi igazgató.

A társaság részvényesei - akik több mint 75 százalékban képviseltették magukat - egyhangúlag elfogadták a tavalyi beszámolókat, illetve jóváhagyták, hogy az igazgatóság újabb öt évre kapjon felhatalmazást az alaptőke 25 százalékkal (az egész periódust tekintve maximum 990 millió forinttal) történő megemelésére. Ez a lehetőség korábban is adott volt, ám az ötéves intervallum tavaly év végén lejárt. A cég nem fizet osztalékot a tavalyi év után.

Ami az idei kilátásokat illeti, a Mezőgép az első negyedév alakulását látva 19 milliárdra javította a korábban 18 milliárdra tervezett árbevételét a tavalyi 16,5 milliárdot követően, míg 900 millió forint adózott eredményt tervez, szemben a 2002. évi 212 millióval - mutatott rá Furár György. A terv növekedésében szerepet játszott, hogy korábban kockázatosabbnak tartott tételeket is be mertek tenni. Az év végén komplett építőipari gépek gyártására kapott megrendelés a vártnál gyorsabban fut fel, eddig már árbevétel is származott belőle - magyarázta a Furár, hozzátéve: jól halad kerékmodulprojektjük is. (FB)