Előző napi szintje alatt, de azért továbbra is megnyugtatóan erősen zárta a tegnapi kereskedést a forint a bankközi devizapiacon. Az euró kedd délutáni 248,5 forintos szintjéhez képest közel egy egységgel, 249,5 forintra javította pozícióját. A hazai fizetőeszköz sávon belüli helyzete 11,72 százalékos volt az erős oldalon. Piaci szereplők elmondása szerint a befektetők kiváró hangulatát egyértelműen a miniszterelnök-csere körüli bizonytalanság indokolta. A későbbiekben azonban előtérbe kerülhet a pénzügyi tárca helyzete, illetve annak a kérdése, hogy Draskovics Tibor vajon jelen pozíciójában folytathatja-e tevékenységét a jövőben. A piac mindenesetre ezt a változatot tartaná kedvezőbbnek.

Tovább erősödött a dollár a nemzetközi piacokon, és nyert a forinttal szembeni a bankközi kereskedelemben. A zöldhasú egysége 206,25/206,45 forintot ért az egy nappal korábbi 205,65/205,85 után.

Mindössze 10 bázisponttal, 10,90/11,00 forintra csökkent az overnight kamatszint tegnap a forintpiacon.

Piaci szereplők ennél nagyobb mértékű visszaesésre számítottak, a jegybanki kéthetes betétekből ugyanis mintegy 120 milliárd forintos többletlikviditás áramlott a piacra. Ez azonban úgy tűnik, a tartalékolási periódus végének közeledtével nem képes likviditásnövelő hatást kiváltani. A hosszabb lejáratokon nem születtek komolyabb kötések.

Továbbra is masszívan tartja magát a dollár a nemzetközi piacokon, ami tartósan 1,21 dollár körüli euróárfolyamot jelent. Tegnap a tartós fogyasztási cikkek állományában bekövetkezett vártnál nagyobb ütemű bővülés hozott többletkeresletet a piacra, a héten pedig várhatóan Alan Greenspan értékeli majd az amerikai gazdaság teljesítményét. Ennek optimista hangvétele, illetve az ebbe az irányba mutató várakozások további erőt biztosíthatnak a zöldhasúnak.

Lendülete megmaradt, a dollár erejével azonban nem bírt tegnap a jen, és így előbbi ismét 110 jen fölött forgott a nemzetközi piacokon.