MKME: a Waberer's az év nagyvállalata

A Magyar Kockázati- és Magántőke-egyesület (MKME) által kiírt Év Vállalata Díjat az idén a kis- és középvállalati kategóriában a Körte Organica Környezettechnológiák Rt., a nagyvállalati kategóriában pedig a Waberer's Holding Logisztikai Rt. kapta meg. A bizottság elismerő oklevéllel díjazta a kis- és középvállalati kategóriában a DIMÉ CNC Technik Kft.-t és az Enigma Software Rt.-t, a nagyvállalati kategóriában a Graboplast Rt.-t és az Invitel Rt.-t. (VG)

Nyilvántartásban az Erste új nyílt végű alapja

Nyilvántartásba vette a Magyar Posta Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alapot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A nyílt végű, nyilvános értékpapír-befektetési alap 200 millió forint induló saját tőkével rendelkezik. Az alap kezelője az Erste Bank Magyarország Befektetési Alapkezelő Rt. (VG)

Saját részvényt vett a BorsodChem

A BorsodChem Rt. 39 500 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén kedden - közölte a társaság a BÉT honlapján szerdán. A cég részvényenként 1921 és 1927 forint közötti áron vette meg saját papírjait. A részvényvásárlást követően a BorsodChemnek 449 500 darab saját részvény van a birtokában. (VG)

Bejegyzett Zalakerámia-tulajdon

A Zala Megyei Bíróság bejegyezte a Lasselsberger Ceramics Kft. ÁÉB-től vásárolt Zalakerámia-pakettjét, így a Lasselsberger immáron hivatalosan is közel 90 százalékos tulajdonosa a csempegyártónak. Ebben a helyzetben valószínűleg nyilvános vételi ajánlattal él majd az új többségi tulajdonos. (VG)

Itt a magyar nyelvű ArchiCAD 9

Immáron magyar nyelven is megvásárolható a Graphisoft legnépszerűbb termékének, az ArchiCAD-nek a 9-es verziója. A cég november 22-től mind Windows-, mind Macintosh-alapokon elérhetővé teszi a szoftvert. (VG)