Feljelentés a TEBÉSZ-től

Okirat hamisítás és csalás bűncselekmények alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a TEBÉSZ (Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége) az Amstel-Brau ügyben - tájékoztatta a szervezet tegnap lapunkat. A feljelentés az Amstel tavaly szeptember 5-én tett nyilvános vételi ajánlatához kapcsolódik, alapját pedig az ajánlat jóváhagyására indított felügyeleti eljárás során benyújtott iratok képezik. Mint ismeretes, a TEBÉSZ korábban arról tájékoztatta a közvéleményt, miszerint olyan, az üggyel összefüggő dokumentum került a birtokába, melyen - állítása szerint - írásszakértő által valószínűsített hamisított aláírás szerepel. (VG)

Decembertől a varsói tőzsdén a Mol

Decembertől várhatóan már a varsói tőzsdén is lehet kereskedni a Mol-részvényekkel a Reuters tudósítása szerint. A Mol szeptember végén nyújtotta be kérelmét a lengyel tőzsdefelügyelethez az igazgatóság előzetes döntése alapján. Ebben azt kérelmezték, hogy a Molt nyilvános társaságként regisztrálják Lengyelországban, ami előfeltétele a varsói bevezetésnek. (VG)

Törlik az E.On Dédász-részvényeket

Törli az E.On Dél-dunántúli Áramszolgáltató Rt. az E.ON Hungária Rt. tulajdonában nem lévő törzsrészvényeket, miután jogerőre emelkedett annak a közigazgatási pernek a megszüntetéséről hozott korábbi végzés, amelyet egy kisrészvényes indított az E.On Hungária Rt. által tett nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó PSZÁF-határozat ellen - jelentette be a pécsi székhelyű cég igazgatósága. (VG)

Megemelték az Equities tőkéjét

A K&H Equities Rt. alaptőkéjét 32 darab, egyenként 10 000 forint névértékű és egyenként 115,625 millió forint kibocsátási értékű, A sorozatú részvény zártkörű forgalomba hozatalával emelik meg. Így a jegyzett tőke 320 000 forinttal, 200,4 millió forintra emelkedett, a saját tőke azonban 3,7 milliárd forinttal nőtt. (VG)