Árbevételét jelentősen megnövelő szerződést kötött a FreeSoft Rt. egy új kiskereskedelmi eladói rendszert szállítására a Vodafone Magyarország Rt.-vel - mondta el lapunknak Domak Ibolya, a szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég marketing- és sajtóügyekért felelős igazgatója. A szerződés pontos értékét hivatalosan nem közölték, csupán annyi nyilvános, hogy az meghaladja a FreeSoft tavalyi, 634 millió forintos árbevételének 10 százalékát.

A szerződésben a FreeSoft oktatást is vállal, illetve a szokásos háttértámogatást is biztosítja a Vodafone számára. Az új megoldás támaszkodik a mobilcég jelenlegi rendszerére, de egy sokkal komplexebb megoldást nyújt. A rendszer kialakítását jövőre tervezik, így a 70 és 100 millió forint közé becsülhető összeg jelentős része 2005-ben realizálódik.

Tavaly egyébként 634 millió forint volt a FreeSoft árbevétele, amelyet az idén 820 millióra szeretnének növelni - mondta korábban Vaspál Vilmos, a cég elnöke és egyik alapítója. Az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti nyereség (EBITDA) 2003-ban 42 millió forint volt, míg az idén 120 millióra várják. A nettó eredmény az elmúlt esztendőben elérte a 15 millió forintot.

A FreeSoft alapító-elnöke már korábban is hangsúlyozta, hogy a jövőben az iparági átlagot meghaladó növekedéssel számolnak, s szeretnének globális méretekben is látható céggé válni. Meghatározó szerepre törnek bizonyos piaci szegmensekben, mint például a szoftverfejlesztésben és az irodaautomatizálásban.