A BUX 14 742,57 pontról 16 907,81-ra - 15 százalékkal - emelkedett egy fél év alatt, az index azonban március elsején 18 673,24 pontos történelmi csúcson is járt. A régió többi tőzsdéi a pestiéhez hasonló növekedési pályát futottak be az év első hat hónapjában. Vagyis az erőteljes első háromhavi indexemelkedést meredek zuhanás követte, így az időszakot összességében visszafogott bővülés jellemezte.

A legeredményesebb tőzsde a szlovák volt, amely közel egyharmadával tudta felülmúlni tavalyi záróértékét, de kiemelkedően teljesített a bolgár tőzsde is a le-vában kalkulált 26 százalékos bővülésével. Megjegyzendő, hogy e két részvénypiac nem említhető egy lapon a cseh, a lengyel vagy a magyar börzével, ugyanis sokkal alacsonyabb a likviditásuk.

Ami a második féléves kilátásokat illeti, a régió részvénypiacain enyhe emelkedésre lehet számítani, a volatilitás viszont várhatóan erős lesz. Szöllősi Ferenc, a CA-IB elemzője szerint a BÉT az év második felében is a régió legeredményesebb likvid piaca lesz, a papírok ugyanis itt a leginkább alulárazottak. A cseh és lengyel részvényárfolyamok a nyereségre vetítve már elérik a nyugat-európai szintet.