Pénz- és tőkepiac

A MÁV ÁBE postázta a csekkeket

Csak rosszabbul járhatnak azzok a MÁV biztosítós ügyfelek, akik július végéig bojkottálják az aktuális biztosítási díjak befizetését.

A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) már postázta ügyfeleinek a harmadik negyedévi díjakról szóló csekkeket, így azoknak a héten meg kell érkezniük. Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szóvivője lapunknak hangsúlyozta: a tagoknak mindenképpen be kell fizetniük az esedékes díjakat.

A késedelem miatt az ügyfelek július 30-ig haladékot kaptak a befizetésre - addig a biztosító helytáll a közben történő károkért. Azok ugyanakkor, akik nem fizetik be a tartozást a hónap végéig, automatikusan az A0  kategóriába sorolódnak, ám továbbra is az egyesület tagjai maradnak. (A nemfizetés tehát nem jelent megoldást azoknak, akik szabadulnának az egyesületi tagságtól.)

Mint ahogy azt korábban a Világgazdaság megírta, a MÁV ÁBE ismét közgyűlést hívott össze: július 24-én dönthetnek majd újra a tagok, ezúttal arról: a július közepéig beérkezett pályázatok közül melyik biztosító ajánlatát fogadják el az állomány-átruházására. Az azonban egyelőre kérdéses, az eddig érdeklődő hat társaság közül hányan adnak be valóban pályázatot.

MÁV biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás biztosítás
Kapcsolódó cikkek