A gyógyszeripari társaság részvényeinek kereskedése péntektől szünetel, a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett indoklás szerint ugyanis a kibocsátó a hét utolsó kereskedési napján jelezte, hogy olyan soron kívüli tájékoztatást kíván közzétenni, amely nagymértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

A Richter papírok utolsó árfolyama 31.960 forint volt, ami az előző napi záróárhoz képest 240 forintos, 0,75 százalékos csökkenés.

A lengyel versenyfelügyeleti hatóság pénteki közleménye szerint a hivatal jóváhagyta, hogy a Richter Gedeon Nyrt. megvásárolja a lengyel Polpharma gyógyszergyárat.

A Richter az MTI megkeresésére azonban nem erősítette meg, hogy a várható bejelentés ezzel van összefüggésben.

A Richter tavaly decemberi rendkívüli közgyűlésén hagyták jóvá az Amszterdamban bejegyzett Genefar BV befektetési társasággal kötött szerződést a lengyel Polpharma S.A. 99,65 százalékának megszerzéséről, új kibocsátású részvények ellenében.

A 231 milliárd forint értékű ügyletről szóló szerződést november 14-én kötötték meg. A Richter Gedeon Nyrt. a Polpharmával társulásban a közép-kelet-európai régió vezető gyártója lesz, és a második legnagyobb a lengyel gyógyszerpiacon.