Pénz- és tőkepiac

Online kereskedés a varsói tőzsdén

Fio, szlovák befektetési szolgáltató mai nap folyamán kezdi szolgáltatni az online kereskedést a varsói tőzsdén. Az ügyfeleinek így lehetőséget ad reális időben kereskedni a régió legnagyobb tőzsdéjén 366 társaság részvényeivel – írja a Tőzsdefórum

A legnagyobb szlovák befektetési szolgáltató ügyfelei jelenleg a cseh, német, és amerikai piacok után online kereskedhetnek Lengyelországban is. A Fio-broker kereskedési rendszernek köszönhetően valós időben tudnak kereskedni a varsói tőzsdén. A tranzakciós díj: 0,6 százalék. A lengyelországi kereskedéssel kapcsolatban a Fio olyan szolgáltatásokat is tervez, mint a devizahitel, amely biztosítékot nyújt az árfolyamkockázat ellen. A segítségével a tranzakciót zlotyiban tudja elszámolni anélkül, hogy aktuálisan a kereskedési számláján lenne e devizanem. Ezzel a vételi és eladási devizaárfolyam költségeit küszöböli ki.

A varsói több új lehetőséget jelent a Fio ügyfeleinek. A lengyel tőzsde a régió legnagyobb tőzsdéje, júliusban a hazai cégek tőkésítésével megelőzte a bécsi tőzsdét is, viszonylag magas számban elérhetők az IPO-k, jelentős likviditással rendelkezik, és a határidős kereskedésben is jelentős forgalmat ér el – további információ a Tőzsdefórum oldalán.

online kereskedés varsói tőzsde szlovák befektetési szolgáltató
Kapcsolódó cikkek