Pénz- és tőkepiac

Jó vicc: szomáliai kalózok vásárolnák fel a Citigroupot

A Bloomberg hírügynökség zászlaja alatt megjelent – feltehetőleg tréfából írt fals cikkben – Andreas Hippin publicista arról számol be, hogy a szomáliai kalózok, miután a múlt héten elraboltak egy Szaúd-arábiai tanker-hajót, és annak 200 millió dolláros rakományát, a befolyó pénzösszeget Citigroup részvények vásárlására költenék.

 A hírügynökség archívumában a cikk nem található meg, de az figyelemre méltó, hogy a szomáliai tanker rablás és a Citigroup körüli hullámok szinte az összes internetes portált arra inspirálták, hogy foglalkozzanak a "kacsa" témával.

A cikk forrásának hitelessége kérdéses, a hír feltehetőleg nem igaz, mindenesetre érdekes felvetés, hogy az petrodollárok visszaáramlása az Egyesült Államokba nem csak egy csatornán keresztül, hanem változatos útvonalon is haladhat. A vásárlási terv szerint a szomáliaiak szeretnék a pénzüket bankban tartani, de mivel nem bíznak idegen hitelintézetekben, ezért szükségük van egy saját "házi" bankra, ezért kinézték maguknak az Egyesült Államok legnagyobb piaci értékű hitelintézetét (utóbbi ugyanis árfolyamértékének 60 százalékát veszítette el a múlt héten).

A cikk forrása itt található

tanker-hajó kalózok Szaúd-arábiai
Kapcsolódó cikkek