Pénz- és tőkepiac

Kétszer több bank a problémások listáján

A Federal Deposit Insurance Corporation (F.D.I.C) a harmadik negyedévben 54 új bankot vett fel az általa problémásnak tartott pénzintézetek listájára, ez negyvenhat százalékos növekedést jelent.

A Federal Deposit Insurance Corporation (F.D.I.C.) jelenleg 171 bankot tart nyilván a problémások listáján, amely ebben a most véget érő negyedévben emelkedett meg 46 százalékkal.

Az elmúlt időszakban 54 új szereplő iratkozott be a problémás kategóriába. A listán szereplő cégek még így is csak az F.D.I.C. által biztosított intézmények két százalékát teszik ki – írja a New York Times.

A korábbi 78.3 milliárd dollárhoz képest jelenleg 115.6 milliárd dollárt kezelnek a problémásnak minősített bankok. Az F.D.I.C. nem közölte, mely intézmények szerepelnek a listáján, de az AP információi szerint a húsz legnagyobb bank nem található meg rajta – annak ellenére, hogy rájuk is egyre nagyobb nyomás nehezedik.

A hírügynökség emellett felhívja a figyelmet arra: hogy nem feltétlenül a listán szereplő bankokat érik utol elsőként a nehézségek. Ezt példázza, hogy nem szerepelt a listán a tavalyi év két legnagyobb bukásának számító cége: a Washington Mutual és a IndyMac BankCorp sem.

IndyMac BankCorp Washington Mutual F.D.I.C.
Kapcsolódó cikkek