Pénz- és tőkepiac

Újra csökkenhet a benzin ára

Az olaj árfolyamával együtt a finomított termékek árai is jelentősen estek a hét folyamán, és bár a forint gyengült, a Portfolio szerint mégis nagyon valószínű, hogy mind a benzin, mind a gázolaj ára újra jelentősen csökkenhet a jövő héten.

Újabb egy hetes durva zuhanáson van túl a nyersolaj tőzsdei árfolyama, pénteken délután a WTI típus decemberi lejáratú határidős ára 56-57 dollár körül ingadozott, ami azt jelenti, hogy jelentősen csökkent az előző hét pénteken tapasztalt 62 dollár körüli árakhoz képest.

A finomított termékek árai is estek, dollárban mérve a benzin ára mintegy 7 százalékkal mérséklődött, miközben a gázolaj árfolyama 11 százalékot csökkent. Ennek fényében valószínűleg újra jelentősen lefelé mozdulhatnának itthon az üzemanyagárak, de figyelembe kell venni - írja a portfolio.hu -, hogy a forint újra gyengült a héten, ám az üzemnanyagok ára ára forintban számolva is jelentősen csökkent. Bár a Mol nem mindig követte ezeket a mozgásokat, a lap úgy véli: az olajcég itthon is jelentősen csökkenti majd üzemanyagárait.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek