Pénz- és tőkepiac

Napi tipp: Fibonacci 900 dollár alá jósolja az aranyat

Az egy hónapra előre számolt technikai elemzés szerint az arany árfolyama 900 dollár alá fog visszaesni, és a 860 dolláros alsó határt tesztelheti – áll a Standard Chartered Bank Fibonacci-sor elemzésében.

 A hitelintézet a Fibonacci számtani sorát használja prognózisként arra, hogy megállapítsa, milyen árfolyam emelkedést követően alakul ki egy töréspont a görbében, ahol megváltozik a mozgás iránya. Az utolsó időszakra mért rekord magas szint és az ahhoz képest beállított alsó határ elmozdulásának százalékára vetítik rá a Fibonacci számsort. Az arany árfolyamának rövid távon alacsonyabb szintekre kell kerülnie – mondja David Barclay, a Standard Chartered bank londoni elemzője.

A szakértő szerint a jelenlegi felső töréshatár az árfolyamban a 977 dolláros unciánkénti ár, ugyanis ez a szint az elmúlt egy hónap legalacsonyabb értékének (a március 18-i szintnek) és annak a rekord árhoz mért változásának a 76, 4 százalékos elmozdulása, amely szám a Fibonacci része. Március 18-án 883,90 dollárba került egy uncia, míg a rekord szint az 1032 dollár/uncia árfolyam. Ez a szám a Fibonacci sor része, így technikai értelemben itt fordul meg a jegyzés – véli az elemző. A következő Fibonacci-jegyzés a 61,8 százaléknál van, majd az 54,52 százaléknál. Jelenleg az arany azonnali árazása a 930 dollár/uncia körül mozog.

arany napi tipp Fibonacci technikai elemzés uncia
Kapcsolódó cikkek