Pénz- és tőkepiac

Vidáman várják a Húsvétot a tőzsdék

A legjelentősebb parketteken ma dél körül pozitív volt a hangulat, a befektetői optimizmust a Wall Street tegnapi erősödése mellett a most elfogadott, rekord méretű japán gazdaságélénkítő csomag növelte.

A mai nap legfontosabb pozitív híre a japán élénkítőcsomag . A parlament döntése alapján a világ második legnagyobb gazdasága 154 milliárd dolláros injekciót kap. A tokiói a hírre rögtön 3,74 százalékot emelkedett, ezt követte Hong Kong, (2,97 százalék), Sydney (1,44 százalék). Szöul 4,3 százalékos, Sanghaj 1,38 százalékos emelkedéssel zárta a napot – jelenti az AFP.

Mint hogy a Wall Street tegnap 0,61 százalékos emelkedéssel zárt, a tőzsdéket az amerikai piacról is pozitív hullámok érték. A CMC Markets vezető elemzője szerint az európai parkettek ennek hatására jó hangulatban fejezik be a Húsvét miatt lerövidülő hetet.

Frankfurt igazolni látszik ezt, bár a 0,96 százalékos erősödést részben a Hypo Real Estate államosításával kapcsolatos bejelentés hajthatta. A három legfontosabb európai tőzsde pénteken és hétfőn zárva tart, London pedig addig is a Bank of England mai kamatdöntő ülését várja, annak ellenére, hogy valószínűleg változatlanul hagyja a rátát a brit jegybank. Elemzők szerint a befektetők nem is az irányadó kamat kíváncsiak, hanem arra, hogyan értékeli a Bank of England a mennyiségi könnyítés hatékonyságát.

Bank of England húsvét gazdaságélénkítő Hypo tőzsde Wall Street kamat
Kapcsolódó cikkek