Pénz- és tőkepiac

Az OTP transzparens a vezérigazgató-helyettes szerint

Az OTP Bank Nyrt. első negyedévi eredményére rányomta a bélyegét a forint első negyedévi, rekord mértékű leértékelődése, és számos egyedi tétel is módosította az elért profitot – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Urbán László vezérigazgató-helyettes.

Ennek kapcsán kijelentette: azok a vélekedések, amelyek kétségbe vonják a bank eredménykimutatásának transzparenciáját, nem igazságosak, hiszen a bank tőzsdei beszámolója pontosan ezeknek a tényezőknek a részletes bemutatásával kezdődik.

Ráadásul – tette hozzá – ezen egyszeri tételek összesített hatása nagyjából semleges, hiszen a korrigált adózott eredmény alig néhány milliárd forinttal tér el a ténylegesen kimutatottól.

A cég kedden publikált gyorsjelentéséből kiderült: a jelentős ukrán veszteséget, illetve néhány külföldi leánybank mérsékelt eredményét a DSK, az OBH és a CKB jó teljesítménye csak ellensúlyozni tudta, így a külföldi leánycégek hozzájárulása az OTP csoport eredményéhez a tavalyi 30 százalékról gyakorlatilag nullára csökkent.

A társaság IFRS szerinti konszolidált beszámolója szerint a bank az első negyedévben 41,8 milliárd forintnyi nettó nyereséget ért el.

OTP negyedév leánybank Urbán transzaparrens konszolidált eredmény gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek