Pénz- és tőkepiac

Eufória: a BUX és az OTP is a napi maximuma közelében zárt

A BÉT-en a részvénypiac forgalma 20,6 milliárd forint volt, a vezető részvények euforikus nemzetközi hangulatban erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az optimizmus fundamentális okokkal nehezen támasztható alá. Így zárásra a BUX és az OTP is a napi maximuma közelében zárt.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág igazgatója elmondta, hogy euforikus nemzetközi hangulatban erősödtek a tőzsdeindexek, közöttük a BUX is csütörtökön.

Az amerikai tőzsdék délutáni, emelkedő nyitása után kaptak lendületet az indexek.Az optimizmus fundamentális okokkal nehezen támasztható alá, igaz ugyan, hogy a nap folyamán megjelent makro- és vállalati adatok nem okoztak csalódást, és emelkedett az olaj ára is - fűzte hozzá.

Így zárásra a BUX és az OTP is a napi maximuma közelében zárt.

Kiemelte Szegner Balázs a magas, 20 milliárdot elérő napi forgalmat is, megemlítve, hogy az OTP forgalma egyedül meghaladta a 15 milliárd forintot, az elmúlt hetek napi összforgalmának átlagát. Az igazgató szerint rövid távon fennmaradhat az optimista hangulat. a hosszabb távú kilátások azonban bizonytalanok.

Varjú Péter, az Erste üzletkötője elmondta, hogy a BUX a régióval együtt mozgott, és a részvényárfolyamok mellett a forint is jelentősen erősödött: az euró árfolyama 270 forint alá gyengült. Az üzletkötő szerint a magas forgalom melletti masszív erősödés azt jelzi, hogy nem csak egy nap végi felugrás történt a tőzsdéken. Az optimizmus még néhány napig tovább "fűtheti" a részvénypiacokat - vélte.

A Mol 355 forinttal, 2,70 százalékkal 13.505 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 147 forinttal, 4,21 százalékkal 3.635 forintra nőtt, forgalmuk 15,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 16 forinttal, 2,51 százalékkal 654 forintra emelkedett, forgalma 1,2 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 730 forinttal, 2,05 százalékkal 36.380 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Szektortársa, az Egis 459,9 millió forintos forgalom mellett 100 forinttal, 0,54 százalékkal 18.500 forintra erősödött.

A BUMIX 1.728,98 ponton zárt csütörtökön, ez 9,37 pontos, 0,54 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

részvény OTP BUX zárás bumix árfolyam
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek