Pénz- és tőkepiac

Lefoglalták Madoff luxusapartmanját, feleségét kilakoltatták

Szövetségi rendőrök foglalták le csütörtökön a 150 év börtönre ítélt egykori pénzügyi "guru", Bernard Madoff Manhattanban lévő tetőtéri luxus-apartmanját, amely 7 millió dollárt ér.

Az Igazságügyi Minisztérium speciális feladatokat ellátó rendőrei közben felszólították Bernard Madoff jelenlévő feleségét, hogy költözzön ki, és keressen magának máshol lakást - írja a Hírszerző a Független Hírügynökség jelentése alapján.

Bernard Madoff-ot, a Wall Street történetének egyik legnagyobb csalóját egy New York-i bíróság ítélte el hétfőn. A 70 éves amerikai üzletembert, a Bernard L. Madoff Investment Securities elnökét fél évvel ezelőtt tartóztatták le, majd állították később bíróság elé azzal a váddal, hogy csalásokkal 65 milliárd dollárral károsította meg ügyfeleit.

A 150 év börtön mellett a bíró elrendelte hétfői ítéletében, hogy el kell kobozni a vádlott illegális források révén szerzett vagyonát. A mellékítéletben pedig úgy rendelkezett, hogy a feleség, Ruth Madoff személyes vagyonából 85 millió dollárt kell elvenni, és az asszonynak csak 2 és fél millió dollár készpénze maradhat.

apartman madoff feleség kilakoltat
Kapcsolódó cikkek