Pénz- és tőkepiac

Törlesztőrészlet-emelés, csak úgy? Bajnai berendelte a bankvezéreket!

Bajnai Gordon péntekre magához rendelte több bank vezérét, a bankszövetség elnökét, a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal vezetőit.

Az ATV értesülése szerint a kormányfő azért hívta össze az egyeztetést, mert néhány bank levélben arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy szinte bármilyen indokkal emelhetik a törlesztőrészleteket.

A miniszterelnök egy öt pontból álló javaslatcsomagot készül előterjeszteni, amelyet ha elfogadnak, nem lehet majd mondvacsinált okokra hivatkozva, mindent ráterhelni az adósokra.

A Dél-békési kistérség számos településéről érkeztek szerdán tüntetők a mezőkovácsházi Kereskedelmi és Hitelbank elé a Karsai József, MSZP-s országgyűlési képviselő által szervezett megmozdulásra.

Egy mai sajtóbeszélgetésen elhangzott: több mint 100 milliárd forintos veszteséget okoztak a bankok exportorientált vállalatoknak és magánszemélyeknek felelőtlenül és agresszíven értékesített befektetési termékeik révén - miután hitelszerződéseket továbbra is szinte korlátlanul módosíthatják a hitelintézetek.

Bajnai törlesztőrészlet bankvezér
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek