Pénz- és tőkepiac

Csak banki szinten nyereséges a Raiffeisen

A céltartalékképzés megugrása tüntette el a csoportszintű profitot

A magyarországi Raiffeisen csoport - a jelentős, 36 milliárd forintos céltartalék-képzés miatt - 3,3 milliárd forintos veszteséggel zárta 2009 első félévét - derül ki a hitelintézet IFRS szerinti, konszolidált, nem auditált adatokon alapuló jelentéséből.

A Raiffeisen Bank Magyar Számviteli Szabályok szerinti, nem auditált egyedi eredménykimutatása szerint ugyanakkor 2,3 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta az időszakot. A Raiffeisen csoport mérlegfőösszege 2543 milliárd forintot ért el 2009. június végén, így lényegében nem változott 2008. december 31-hez képest.

A céltartalék-képzés ilyen mértékű növekedését a kedvezőtlen globális és hazai gazdasági helyzet, valamint a Bank jelentős fedezett és fedezetlen hitelállománya tette indokolttá.

A csoport mérlegfőösszege 2543 milliárd forintot ért el 2009. június végén, így lényegében nem változott 2008. december 31-hez képest, ami recessziós hatásokkal és a hitelezési aktivitás mérséklődésével magyarázható. Az üzleti bevételek 2009. június végére 32 milliárd forintra emelkedtek.

A Raiffeisen Bank tőkehelyzete stabil, szavatoló tőkéje 2009. június végén 178,4 milliárd forint volt. A pénzintézet tőkeellátottsága megfelelő szintű, a félév végén 9,6 százalékos szinten alakult a tőke-megfelelési mutató.

profit nyereség céltartalék Raiffaisen
Kapcsolódó cikkek