Pénz- és tőkepiac

Gyógyír a félmillió veszteséges életbiztosítási befektetésre!

Nem kevesen vannak, akiknek az elmúlt évben zátonyra futottak a befektetéseik.

Hittek az elképesztően magas kamatokról szóló ígéreteknek, majd csak akkor eszméltek fel, amikor már minden elúszott. „Szerencsés” esetben néhány százezer forintjuk bánta, ám sokaknál több millió ráment, mert rossz lóra tettek.

De nincs veszve minden! Higgadt, körültekintő pénzügyi elemzéssel és tanácsadással a hibák többsége korrigálható. Sokan nem is tudják, hogy a meglévő, „bukóban” lévő életbiztosítási szerződéseiket átvihetik másik pénzügyi tanácsadóhoz, amelyik új stratégiát alkalmazva visszahozza az elveszettnek hitt vagyont.

Nem varázslat!

A profi szakemberek nem csak addig törődnek az ügyfeleikkel, amíg aláírják a befektetési szerződést és átutalják az erre szánt összeget. Akkor kezdenek el csak igazán dolgozni. Kollégáikkal váltva, a nap 24 órájában figyelik a pénzvilágban zajló folyamatokat, és lecsapnak a legjobb lehetőségre.

Egyszerűség és átláthatóság

A bonyolult szerződéseknek már nincs nagy potenciájú jövőjük – mondja Kupecz Richárd, pénzügyi tanácsadó. Nagyon fontos, hogy az emberek érezzék: bizalommal lehetnek a szakemberek iránt, akik éjjel-nappal helyettük is figyelik, mi történik a nagyvilág befektetési piacain. Olyan pénzeket kezelünk, amiért az emberek nagyon keményen megdolgoztak, és abból szeretnék a jövőjüket felépíteni. Ezt csak felelőséggel lehet tenni – fűzte hozzá.

Nyugodtan, józan döntést kell hozni!

A pénzügyi szakember szerint a kialakult helyzetben a befektetéssel kombinált életbiztosítás, az úgynevezett unit-linked alap lehet az egyik legjobb lehetőség. Ez az a forma, amely rendszeres megtakarításra ösztönöz, miközben a kockázati szint minimális, szemben az elmúlt időszakban megtapasztalt banki történésekkel. Emellett a hozzá társuló adókedvezmény sem elhanyagolható. Ugyanakkor mivel ezt a befektetést szinte kizárólag személyes kapcsolat útján kezelik, ez nagyobb bizalmat és átláthatóságot jelent.

Elég volt a veszteségekből

Ezt mondta T. Tibor is, amikor már nem az első olyan számlakivonatot kapta kézhez, ami jelentős mínuszt mutatott. Kisbefektetőként őt is elvakították a számok. Nem jól választotta meg a tanácsadó céget, amelyik a pénzével foglakozott. Egy kalap alá vették a többi ügyféllel, és nem azt nézték, hogy neki, személyesen milyen döntések lehetnek kedvezőek. Sőt, az üzletkötés óta senki sem segítette használható befektetési tanácsokkal.

Több millió forintja bánja. Ráadásul megpróbálták egy jelzáloghitelre rábeszélni, hogy az így felvett összeget is befektesse. Szerencsére ez utóbbit nem tette meg. Ellenkező esetben már nem csak a veszteség miatt idegeskedne, hanem az ingatlana is veszélybe kerülhetett volna az árfolyamkülönbségek miatt emelkedő havi törlesztő részletek miatt.

Ebből is látszik: mindenkinek megéri hosszútávon gondolkodnia. A megtakarítóknak azért, mert ha jól átgondolja, hogy mit szeretne és kire bízza pénzét, akkor nem érheti meglepetés. A befektetési szakembereknek pedig az az ügyfél a jó, aki hosszú évek alatt kialakult bizalmi kapcsolat után is őt választja. Ezen kettős érdekrendszerből hozzáértő, felelősségteljes tanácsadás és hosszú távú együttműködés alakul ki.

Az öngondoskodás tehát nem csak hangzatos szólam, és az életbiztosítás mögötti befektetések is már professzionális szinten kezeltethetőek. Mindenkinek a saját kezében van a döntés, kit választ erre a célra. Ha jól körbenézünk a piacon, találhatunk olyan befektetési lehetőségeket, amelyek a válság kitörése után is megállták a helyüket, varázslat és szemfényvesztés nélkül. Ezek alapja természetesen nem csoda vagy egyszerű szerencse, hanem megfontolt, előrelátó üzletpolitika és tudatos cselekedetek sora. A felelősségteljes tevékenység gyümölcse, mind az ügyfeleknek, mind a tanácsadónak.

befektektetés gazdasági válság tanácsadó cégek életbiztosítás
Kapcsolódó cikkek