Pénz- és tőkepiac

Húsz fiókot szüntetne meg a Raiffeisen

Pályázati rendszer keretében kívánja hasznosítani bezárásra ítélt húsz fiókját a Raiffeisen Bank, a folyamat a napokban indul el – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a hitelintézet.

A Raiffeisen Bank augusztus közepén jelentette be, hogy ez év őszén racionalizálja fiókhálózatát, amely húsz értékesítési egység bezárását jelenti. A lépést a bank azzal indokolta, hogy mivel a magyar pénzügyi piacon a közeljövőben nem várható a korábbi évekhez hasonló dinamikus bővülés, stratégiai lépéseket tesz annak érdekében, hogy szervezetét a reálisan várható üzleti volumenhez igazítsa.

A Világgazdaság úgy értesült, hogy a lakossági üzletágra még erősebben összpontosítani kívánó CIB Bank is esélyes az érintett fiókok bérleti jogának átvételére. Ám az olasz Intesa Sanpaolo csoporthoz tartozó hitelintézetnél közölték: egyelőre nincs szó többről, mint hogy – vélhetően más piaci szereplőkhöz hasonlóan – ők is vizsgálják a lehetőségeiket.

Ugyanakkor nem valószínű, hogy a megpályáztatott húsz fiók bérleti jogát egy csomagban értékesítené a hitelintézet. A meghirdetett értékesítési egységek közül ugyanis öt Budapesten, további öt pedig megyeszékhelyeken található, így bármelyik versenytárs is tűnik fel vevőjelöltként, a már meglévő saját és a felkínált fiókok között elhelyezkedési szempontból nagy lesz az átfedés.

Az érintett fiókok ügyfeleit a hitelintézet írásban, az október végére tervezett fiókbezárás előtt két hónappal tájékoztatja az adott egység bezárásáról és az ehhez kapcsolódó változásokról. Az átállás az érintett számlavezető ügyfelek számára minimális kényelmetlenséget okoz, hiszen a számlaszámaik nem változnak, fiókban történő ügyintézésre pedig bármelyik más Raiffeisen-egységet választhatják.

gazdasági válság OTP raifeisen racionalizálás CIB
Kapcsolódó cikkek