Pénz- és tőkepiac

Nehéz évek elé néz az OTP

Az S&P legfrissebb elemzése szerint ugyanis a következő két évben a profit jelentős csökkenése és a hitelportfólió minőségromlása várható. A korábbi évek felpörgetett devizahitelezése és a régiós leányok mind-mind kockázatot jelentenek a profitpályát illetıen.

Leminősítésre egyelıre nem került sor, ugyanakkor az S&P jelezte, hogy a bank likviditási pozíciójának romlása vagy egy esetleges negatív meglepetés a banktól bizony ilyen lépésre késztetné a hitelminısítőt - írta napi elemzésében a cashline.hu.

A MOL partnerbankjai a társaság 2.1 milliárd eurós hitelkeretének meghosszabbításán ügyködnek. A konstrukció hazai és régiós berkekben is újszerőnek számítana, hiszen a már meglévő hitelkeret lejáratának kitolását jelentené 1 vagy 2 évvel (ez vélhetıen olcsóbb lenne a MOL
szempontjából mint egy új felvétele vagy egy kibocsátása).

A hírek szerint az árazásra a napokban, míg a lebonyolításra októberben kerülhet sor. Ez egybevág a társaság korábbi nyilatkozataival.

Kacifántos jogi helyzet érlelıdik az MTel háza táján. Sajtóértesülések szerint ugyanis a társaság májusban két nappal késte le a fellebbezésre adott határidőt, amely a 2008-as közgyűlési döntésekkel
kapcsolatos perhez kapcsolódott.

Egyelıre nem tudni, hogy pontosan hol tart az ügy, mivel a hírek szerint a fent említett per még nem emelkedett jogerőre. Amennyiben ez megtörténne, akkor az MTel egy újabb közgyűlés megtartásával (amelynek keretében ismét elfogadnák a kérdéses napirendi pontokat a korábbi közgyűlésekről) eltőnne a restancia és vélheten az osztalékok visszafizetésének kérdése is lekerülne a napirendről. Mindenesetre a bonyolódó jogi vita kellemetlen momentum az MTel megítélését illetıen.

kockázatot jelentenek a profitpályát illetıen.Cashline - VG Online-->

árfolyamok OTP részvények mtel hírek Mol
Kapcsolódó cikkek