Pénz- és tőkepiac

Kedvezmények dzsungelében

Egyre kreatívabb akciókkal és díjengedményekkel készülnek az idei kötelezőkampányra a biztosítók.

Péntekig közlik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjaikat a biztosítók, és az ügyfelek összesen 14 társaság ajánlatai közül választhatják majd ki a nekik megfelelőt. A cégek – ahogy a korábbi években már megszokhattuk – ismét számos kedvezménnyel és akcióval igyekeznek újabb klienseket becserkészni, illetve megtartani a meglévőket. Hogy pontosan milyenek is lesznek az ajánlatok, azt lapzártánkkor még nem lehetett tudni, az akciók jellegéről azonban már sok mindent elárultak a piaci szereplők.

A Világgazdaságnak nyilatkozó biztosítók többsége leszögezte: a felelősen és balesetmentesen vezető ügyfélkörre koncentrál, ez persze érthető, az ilyen kliensek ugyanis csak hozzák a pénzt, nem viszik. Ezen belül is vannak azonban eltérések az egyes cégek célcsoportjai között.

A kiskorú gyermeket nevelők valószínűleg figyelmesebben vezetnek, amikor csemetéiket fuvarozzák, így több cégnél is kedvezményben részesülhetnek. Egyebek között a Posta, a KÖBE, a Groupama Garancia, az Aegon és az MKB is csökkentett tarifákkal várja a 14 év alatti gyerekekkel rendelkező autósokat. Foglalkozás alapján is lehet kedvezményhez jutni: az Aegon például a pénzügyi szférának kínál alacsonyabb tarifákat, a Posta pedig az újságíróknak, közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

biztosítók kötelező kgfb bizosítás
Kapcsolódó cikkek