Pénz- és tőkepiac

Az ideális kgfb vadász: középkorú, érettségizett férfi

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szabályainak jövő évi változása előtti utolsó nagy váltási roham idejére rendkívüli mértékben megnőtt azoknak az aránya, akik a kampány ideje alatt utána kívánnak nézni az egyes biztosítók kínálatának, és kedvező lehetőségek esetén akár biztosítót is váltanak – derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet Biztosításpiaci Adatszolgáltatásának legfrissebb eredményeiből.

A tavalyi kampány előtti felmérések eredményei azt mutatták, hogy a gépjárművel és felelősségbiztosítással is rendelkezőknek valamivel kevesebb, mint negyede tervez kedvezőbb lehetőség esetén biztosítóváltást.  A GfK Hungária Piackutató Intézet Biztosításpiaci Adatszolgáltatás vizsgálatának idei legfrissebb eredményei szerint azonban ugrásszerűen megnőtt a biztosítóváltás iránt érdeklődők száma.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szabályainak jövő évi változását megelőző utolsó nagy kampány előtt a gépjármű tulajdonosok több mint 41 százaléka válaszolta, hogy részletesen utána néz majd az egyes szolgáltatók ajánlatának.

Az, hogy végül hányan döntenek a biztosítóváltás mellett, természetesen nagyban függ majd attól, hogy a szolgáltatók ajánlatai mennyiben különböznek majd egymástól, azaz mennyit lehet majd megtakarítani egy-egy jól sikerült átszerződéssel.

„A biztosítóváltással kapcsolatban aktívan érdeklődő gépjármű tulajdonosok 41 százalékos aránya már egy elég széleskörű társadalmi reprezentáltságot jelent, így az érdeklődők demográfiai adataiban nincsenek komoly eltérések. Mégis érdemes kiemelni, hogy a férfiak, a középkorúak, illetve az érettségivel rendelkezők körében a legmagasabb a váltással kapcsolatos érdeklődők aránya” – mondta el Bacher János, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója.

A lehetőségekről való tájékozódás fő forrása idén az internet lesz. Az összes érdeklődő kétharmada ezt az információforrást is segítségül fogja hívni döntésének meghozatalához. A váltást tervezők egynegyede az újságokban elhelyezett tarifatáblázatokat is szívesen átvizsgálja majd, de komoly rohamra számíthatnak a biztosítási üzletkötők és alkuszok is.

biztosító üzletkötő GfK Hungária biztosítóváltás kgfb
Kapcsolódó cikkek