Pénz- és tőkepiac

Hajszálnyi erősödéssel zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,15 pontos, 0,3 százalékos emelkedéssel, 20.649,51 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 17,6 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A kereskedés elején a pozitív tartományban mozgott az index, ám nap közben elromlott a hangulat a nyugat-európai piacokon, és ezt követve a BUX is mínuszba fordult - mondta Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője. Hozzátette, hogy nem volt konkrét oka az esésnek, nem jelent meg olyan új információ, ami ezt indokolta volna, inkább csak az előző napi pesszimizmus folytatódott.

Délután az amerikai piacok nyitásának közeledtével oldódott a hangulat, és kis javulás következett be. A BÉT ebben elöl járt, hisz a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek enyhe mínuszban voltak, míg a BUX kis emelkedéssel zárt. A felülteljesítésnek az üzletkötő szerint talán az a magyarázata, hogy előző nap épp a BUX zuhant a leggyorsabban mind a régiós, mind a fejlett tőzsdékkel összehasonlítva.

További piaci adatokat itt találhat!

A Mol 245 forinttal, 1,57 százalékkal 15.850 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 28 forinttal, 0,51 százalékkal 5.422 forintra csökkent, forgalmuk 12,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,53 százalékkal 754 forintra nőtt, forgalma 523,2 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 5 forinttal, 0,01 százalékkal 40.805 forintra emelkedett, a részvények forgalma 900,6 millió forintot ért el.

Az Egis 84,9 millió forintos forgalom mellett 35 forinttal, 0,18 százalékkal 18.900 forintra gyengült.

A BUMIX 1.962,73 ponton zárt pénteken, ez 6,93 pontos, 0,35 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Mindeközben száguldásba kezdett az Econet.hu részvénye a tőzsdei kereskedésben. Szerda délelőtt a társaság részvényének forgalma megközelítette az OTP-ét! Az Econet.hu október végén egyszer már levágott egy alapos vágtát, az ORTT számukra kedvező döntése után. Azóta – a korábbi szintekhez képest – óriási forgalmakat produkált a papír, egyes hírek szerint néhány nagybefektető építi a pozícióit, mások szerint csak a kisbefektetők látnak sztorit a papírban.

Pénteken is nagy forgalmat könyvelhet el az econet.hu a tőzsdén:  691 milliós forgalma az OTP, és a Mol után a 3. legnagyobb. Igaz, ma már "csak" 115 forintért adják a papírokat, ami 5,73 százalékos esés a tegnapi záróárhoz képest.

réászvények Magyar Telekom Egis árfolyamok OTP Econet BUX Mol Richter
Kapcsolódó cikkek