Pénz- és tőkepiac

Megrohanták a Generálit a kötelező biztosítás miatt

Nagy az érdeklődés és versenyképesek a kötelezős díjak a hazai piac egyik legmegbízhatóbb biztosítójánál.

Eddig több mint 4 millió 100 ezer esetben kértek, kalkuláltak, számoltattak a hazai ügyfelek az október 30-ától kezdődő kötelező váltási kampányban Generali díjakat.

A kampány felénél már 35 ezer kgfb szerződéskötésre vonatkozó ajánlat került rögzítésre a Generali rendszereiben. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a kampány második felében az első időszakban kötött szerződések többszöröse realizálódik, így a Generali esetében is ennek a 35 ezres szerződésszámnak a többszörösére kell számítani.

„Bár az autósok döntését a kötelező biztosítással kapcsolatban elsősorban a díjak mértéke határozza meg, beigazolódni látszik az az előzetes várakozásunk, hogy a megbízhatóság és a biztosító stabil pénzügyi háttere is fontos szerepet játszik az ügyfelek választásában. Eddigi eredményeink is ezt igazolják: 2009. november 18-ig közel 35 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlatot rögzítettünk, melyből 25 ezer szerződést már kötvényesítettünk is, a gépjármű flottákra vonatkozó ajánlatkérések száma pedig társaságunknál meghaladja a 2300 darabot.” – mondta Jákfalvi Zoltán, a gépjármű-biztosítási üzletág igazgatója.

A Generali akciói közül az idei őszi kampányban a kármentességi kedvezmény mellett az új, e-kommunikációs kedvezmény a legnépszerűbb.

„Felelős biztosítóként a balesetmentesség jutalmazásán túl az idei kampányban figyelmet fordítunk a kötelezős szerződések előállításának folyamata során keletkező papírfelhasználás mennyiségére is. A felhasználás mérséklésével költségeinket ésszerűen tudjuk csökkenteni, és egyúttal védjük környezetünket.

A biztosítók működési költségei elektronikus környezetben alacsonyabbak, ezért e-kommunikációs kedvezményként ennek a csatornának a használatát 5 százalékos díjkedvezménnyel honoráljuk. Az eddigi biztosításkötések során ezt a kedvezményt 67 százalékban tudtuk alkalmazni. ” – tette hozzá a Generali kedvezményeinek sikerét kommentálva Jákfalvi Zoltán.

generáli kötelező biztosítás autósok kgfb
Kapcsolódó cikkek