Pénz- és tőkepiac

A görög bajok sem riasztották el a bikát

Ma délelőtt a fontosabb külföldi tőzsdék többsége emelkedett, a befektetők a jelek szerint nem ijedtek meg attól, hogy a görög válság még mindig nem oldódott meg.

A FTSE All-World index 0,1 százalékkal emelkedett, holott a görög miniszterelnök helyettes is növelte a feszültséget azzal, hogy megvádolta Berlint. Theodorous Pangalos azt állította, hogy Németország azért nem hajlandó segíteni Görögországon, mert a krízis gyengíti az eurót, ez pedig jól jön a német exportőröknek – tudósít a Financial Times.

Ugyanakkor a befektetők nem ijedtek meg attól, hogy Görögországnak áprilisig 20 milliárd eurót kell gyűjtenie (és már március vége felé közeledünk). Az S&P 500 például a Lehman Brothers összeomlása óta nem emelkedett ilyen magasra, a Wall Street 0,5 százalékos overnight emelkedést mutatott.

A FTSE Eurofirst 300 szintén 0,3 százalékot erősített, a FTSE 100 Londonban 0,4 százalékot javított. Az euró viszont 10 hónapos mélyponton cserélt gazdát a dollárral szemben, a Barclays Capital elemzője szerint a trend hosszabb távon is változatlan marad. A Stoxx Europe 600 viszont 0,4 százalékot emelkedett

Stoxx tőzsde FTSE Wall Street Görögország
Kapcsolódó cikkek