Pénz- és tőkepiac

Pihenőt tartott a Wall Street

Az amerikai részvények visszavettek a nagy rohanásból, mivel az erősödő dollár megnehezítette a nyersanyagok és hozzá kapcsolódó részvények dolgát. A kamatszint alacsonyan tartásának megerősítése és a Best Buy és a Qualcomm eredményei is segítettek a jó hangulat megtartásában. A piacok tegnap volatilis, kis tartományban mozogtak.

Szerző: Tradenet Global

A Munkaügyi Minisztérium bejelentése szerint az első alkalommal segélyért fordulók száma a múlt héten 442 ezer főre csökkent, ami a negyedik csökkenő hét sorozatban. Ez az adat hitelt adhat azoknak a véleményeknek, melyek szerint a munkahely-vesztések száma csökken, és márciusban akár még növekedhet is az álláshelyek száma a gazdaságban.

Ben Bernanke Fed elnök tegnapi beszédében kiemelte: „Ahogy a bővülés előre halad, a Fed-nek előbb-utóbb kamatot kell emelnie, hogy elkerülje az inflációs problémákat. Most azonban még törékeny a gazdaság, így a jelenlegi különösen alacsony kamatszintnek még jó darabig meg kell maradnia.”

A Dow Jones 4 pont emelkedéssel (+0.05%) zárt 10 841 ponton. Az S&P 500 index 2 pontot gyengülve (-0.17%) 1166 ponton zárt. A NASDAQ 1 pont hanyatlással (-0.06%) került 2397 pontra.

A NYSE forgalma alacsony, kevéssel 1 milliárd fölött volt. 3061 papír emelkedett, 3041 pedig esett; 789 ért egyéves csúcsra, 62 pedig egyéves mélypontra.

A friss kibocsátások piaca jól nézett ki szerdán. A chipgyártó MaxLinear (MXL $18.97) az első tőzsdei napján élesen 35.5%-ot emelkedett. A Calix Networks (CALX $15.25) +17.31%-ot, a First Interstate Bank (FIBK $1.37) pedig +9.45%-ot száguldott.
 
                                    S&P 500 (SPY)
Tegnap egy rendkívül volatilis napot zárt a piac és egy határozott, csökkenő gyertyát produkált. Még mindig teljes a bizonytalanság az egyértelmű irányt illetően.

A befektetők még láthatóan nem merik elkötelezni magukat a részvények mellett a februári mélypont óta kibontakozó száguldás után, és a következő hónapokban várható meghatározó jelentések megjelenése előtt. Az elmúlt hetekben az emelkedés gyenge forgalomra épült, és a piac továbbra is a gazdasági adatok figyelembevétele nélkül emelkedik.
A befektetők figyelme ahogy eddig, most is a munkaerőpiacra és a gazdasági rendszer egészségi állapotára összpontosul.

Első támasz: 109

Az index -2 pont, -0.17% hanyatlással 1165.76 ponton zárt.

NAPI CHART

                                NASDAQ (QQQQ)
A NASDAQ folytatta az új csúcsokra történő kapaszkodást.

A QCOM volt a fő piacvezető, miután a vártnál jobb eredményt tett közzé.

Első támasz: 42.12 (az éves mélypont)

Második támasz: 46.44 (március 4-én kinyitott gap)

Az index -1 pont mozgással 2397.41 ponton zárt.

NAPI CHART

                                   Félvezetők ($SOX)
Az új csúcsok felé történő kitörés után az index profitrealizálás alá került. A következő napokban a szektornak a 344-es és 350-es támasz, az EMA20 és EMA50 indikátorok jelenlegi értéke fölött kell maradnia. Amíg így tesz, addig rövidtávú emelkedő trendről beszélhetünk.

Elsődleges ellenállás: 371 pont (az éves csúcs)

A szektor 0.54 pont, -0.15% változással 364.83 ponton zárt.

NAPI CHART

                                  Bankok ($BKX)
A bankszektor továbbra is túlteljesíti a többi szektor hozamait.

A bankrészvények a kereskedés nagy részében emelkedtek, és új csúcsra kerültek.

Első támasz: 43.30 (a novemberi mélypont)
Második támasz: 49.86

Az index +0.09 pont, +0.17% változással zárt 52.43 ponton.

NAPI CHART

                                     Biotech ($BTK)
A biotechnológia ágazat a 2010-es év abszolút győztese, a legerősebb szektor az év eleje óta 33%-os hozamával.
Szerdán az ágazat némi pihenőt tartott és a befektetők kivettek egy kis profitot; tegnap pedig egy meglehetősen eseménytelen napot zárt.

Első támasz: 1000

A szektor -0.5 pont, -0.04% eséssel 1245 ponton zárt.

NAPI CHART

Gazdasági jelentések naptára

Vállalati jelentések naptára

Napi Pivot Pontok



Dow Jones Qualcomm Best Buy Wall Street Nasdaq NYSE
Kapcsolódó cikkek