Pénz- és tőkepiac

Alacsony kockázat, magas hozam? - Nem lehetetlen

A befektetéssel kombinált életbiztosítás az anyagi biztonság megteremtésének kiváló eszköze, segítségével ugyanis jövőbeli váratlan eseményekre készülhetünk fel – mutatott rá Zolnay Judit, az Aviva Életbiztosító Zrt. értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

Az Aviva Életbiztosító unit-linked megoldásaihoz választható eszközalapok az elmúlt 12 hónapban kiemelkedő, számos esetben a piaci átlagot meghaladó hozamot mutattak. Ez egyrészt a pénz- és tőkepiacok iránti nemzetközi bizalom visszatérésének köszönhető – magyarázta Zolnay Judit, ám fontosnak tartja kiemelni azt is, hogy az eszközalapok kezelését piaci versenyben kiválasztott, jó nevű és komoly tapasztalattal rendelkező vagyonkezelők – többek között a Quantis Alapkezelő – végzik.

A földrajzi régió, eszközosztály, iparág szerint diverzifikált kínálatban minden ügyfél megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő lehetőséget. A pénzügyi tanácsadó segítségével az érdeklődők befektetési céljainak, kockázatviselési hajlandóságának és hozamelvárásainak megfelelően állíthatják össze a portfóliójukat, avagy mintaportfóliók közül választhatnak.

Az Aviva eszközalapjainak kínálatából az elmúlt időszakban a latin-amerikai, a kelet-közép-európai és az ázsiai régió teljesített legjobban, de a hazai részvénypiac is remekelt. Az egzotikus alapok mellett kockázatporlasztási szempontból megfelelő választásnak bizonyult a Magyar eszközalap is, valamint a Quantis által kezelt, 2009 márciusában indult Winner vegyes alap is – mindez Zolnay Judit szerint azt is bizonyítja, hogy a kisebb kockázatú alapok is képesek felmutatni az akciós banki betéti kamatokat túlszárnyaló növekedést.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

portfólió kockázat unit-linked hozam Aviva Quantis befektetés tőkepiac biztosítás eszközalap
Kapcsolódó cikkek