Pénz- és tőkepiac

Brit győztes "Az év üzletembere" világversenyén

Michael Spencer, a brit ICAP pénzügyi szolgáltató cég vezérigazgatója nyerte el idén az Ernst & Young "Az év üzletembere" világdíjat.

A győztes szombat este a Monte Carlóban tízedik alkalommal megrendezett díjátadó gálán vette át az elismerést, amelyre hat kontinensről mintegy ötven jelölt versengett.

A hazájukban az Ernst & Young által már díjazott vállalkozók között volt infokommunikációs, gyógyszeripari, gépipari vezető éppúgy, mint nyelviskola-alapító. Magyarországot Bodrogai Ferenc, a Forest Papír Kft. alapítója és ügyvezetője képviselte, aki a verseny magyar győztese volt.

Az Ernst & Young közleménye szerint az ICAP, amely a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 cégei között az utóbbi évtizedben a legjobb teljesítményt mutatta a részvényesi hozam szempontjából, a pénzügyi szolgáltatók közül az egyik leginnovatívabb cég. Az 1986-ban 45 ezer dollárból alapított brókercég jelenleg a világ egyik legnagyobb piacszervezője és pénzügyi szolgáltatója. Átlagos napi tranzakciói dollárbilliókban (ezer milliárd) mérhetők, a 2009-2010-es pénzügy évben árbevétele 2,7 milliárd dollár volt.

    Jim Turley, az Ernst @ Young elnök-vezérigazgatója a díjátadón azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben a globalizáció, a felzárkózó piacok megerősödése és az internet megváltoztatta a üzleti világ működését, amelyben egyedül az üzletemberek ereje maradt változatlan.

Az optimizmus, a lehetőségek kihasználásának képessége és a kemény munka továbbra is pozitív hatásokat vált ki és sokakat inspirál a világban. Michael Spencer ezzel a vállalkozói szellemmel érdemelte ki az Ernst & Young "Az év üzletembere" világdíjat 2010-ben - olvasható a közleményben.

    "Nagyon boldog vagyok, hogy az ICAP valamennyi munkatársa nevében átvehetem ezt a díjat. Meglepetés és megtiszteltetés egyben, hogy a világ legkiválóbb üzletemberei közül rám esett a választás" - mondta Michael Spencer a díj átvételekor.

üzletember Ernst & Young világverseny
Kapcsolódó cikkek