Pénz- és tőkepiac

Jó szimata van a filmsikerekhez? Új befektetési lehetőség

A nagyobb hollywoodi stúdiók ellenállása dacára az Egyesült Államok pénzügyi felügyelete 3:3 arányban jóváhagyta egy új pénzügyi termék forgalmazását.

A szövetségis szabályozó hatóság által elfogadott jogszabály lehetővé teszi olyan pénzügyi eszközök forgalmazását, amelyek segítségével a befektetők arra fogadhatnak, mekkora anyagi sikert hoz egy adott film - írja a Los Angeles Times.

Ha a bevételek egy meghatározott értéket meghaladnak, a befektetők a futamidő végére több pénzt kapnak vissza, mint amennyit beleinvesztáltak. Ám ha a film rosszul megy, az eszköz veszít értékéből. Az amerikai filmipar élesen tiltakozott a felvetés ellen. A Motion Picture Association of America által képviselt filmipar szerint a kontraktusokat manipulálhatják, és árthatnak is a mozibemutatóknak. A Szenátus már jóváhagyta az eszköz jogi hátterét, de a képviselőháznak is rá kell bólintania a javaslatra.

A filmes befektetési lehetőséget a Veriana nevű cég szeretné bevezetni az amerikai piacra, terveik szerint az első, "fogadható" film egy Hayden Christensen főszereplésével készült thriller, a Takers lesz, amelyet augusztus 20-án mutatnak be.

mozi mozifilm tőzsdefelügyelet befektetés fim
Kapcsolódó cikkek