Pénz- és tőkepiac

A jó jelentési időszak visszatarthatja a medvék tobzódását

A részvények folytatták a keddi lendületet, és szerdán is magasabbra emelkedtek. Nem jelentek meg makrogazdasági adatok, így szabaddá vált az út a 3%-ot is meghaladó emelkedés előtt, ami az utóbbi hetek legélesebb száguldása volt. A Dow Jones így újra 10 000 pont fölé került.

Szerző: Tradenet Global

A pénzügyi szektor példásan teljesített a szerdai kereskedés során 4.4%-os drágulásával. A Dow Jones 2.82%-kal került 10 018 pontra. Az S&P500 index 3.13%-kal 1060 pontra, a NASDAQ pedig 3.13%-kal 2159 pontra emelkedett. Az NYSE forgalma közepes volt, 1.34 milliárd cserélt gazdát.

A State Street (STT $36.63 +9.87%) befektetési alap majdnem 10%-ot száguldott a bejelentés után, mely szerint a cég második negyedéves profitja könnyedén meghaladja az elemzők előrejelzéseit. A cég tündökölt a tegnapi emelkedésben, és a bejelentése és az időzítése miatt ez korántsem jelentéktelen.

A jelentési időszak a jövő héten kezdődik, és mint mindig, a sort most is az alumínium-óriás, az Alcoa (AA $10.55 +3.33%) nyitja a 30 Dow-komponens közül. A jó jelentési időszak vissza fogja tartani a medvék tobzódását - írja a Tradenet napi elemzése.

A Tradenet Iskola életében nagy jelentősséggel bír a mai nap, hiszen Meir Barak - a Tradenet nemzetközi iskolacsoport alapítója - újra Budapestre látogat. Az előző konferencia sikerére való tekintettel ma este folytatódik az előadássorozat a Világgazdaság támogatásával és a mai napig kereskedő tőzsdeguru újabb tippeket és trükköket oszt majd meg az érdeklődőkkel arról, hogyan is lehet sikeres kereskedővé válni a tőzsdén. A konferencia ma 18 órakor kezdődik a Westend Hilton Hotelben Budapesten.

S&P 500 (Spy)

A szerdai kereskedés jó hangulatban telt, bár nem voltak gazdasági bejelentések. A lendület folytatódott, és rövid pihenőktől eltekintve a piac folyamatosan mászott mind magasabbra, egészen a záró csengőig. A Dow-részvények 95%-a végzett pozitív napi hozammal.

A múlt hét csütörtöki bika kalapács gyertya még mindig technikai jelentőséggel bír. Hatását csak egy újabb éves mélypontra zuhanás érvénytelenítené. A gyertya eddig szépen jövedelmezett a bikáknak és a Tradenet swing portfoliónak is, ami 102.3-nál vételi pozíciót vett fel az indexben.

Az index 3.13% mozgással zárt 1060 ponton.


 
NASDAQ (QQQQ)

A múlt csütörtöki kalapács gyertya jó jelzés volt arra, hogy mit érdemes követni. Azok a bikák, akik felismerték ennek jelentőségét, szépen profitálhattak bátorságukból. A gyertya az áprilisi mélypontokon csücsül, ami arra utal, hogy a dupla fenék alakzat kifejezetten valószínű. Azonban bármilyen hanyatlás 41.77 alá lecsökkentené az optimista kimenetel lehetőségét.

Az index 3.13% mozgással zárt 2159 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A chipszektor az egyik legkitűnőbb teljesítményt nyújtotta a szerdai kereskedésben 5%-os száguldásával. Az ágazat befektetőit nem érdekelte a híresztelés, miszerint számos elemző az általános lassulás miatt bekövetkező rosszabbodó kilátásoktól tart a chipszektorban.

Az index visszatért az EMA200 indikátor fölötti tartományba. Az ágazat a piac egészéhez viszonyítva erősnek mondható, és még mindig az éves februári mélypont fölött néhány százalékkal kereskedik.

A szektor 5.05% száguldással 347.87 ponton zárt.


 
Bankok ($BKX)

Szerdán a bankszektor volt az egyik legerősebb ágazat. Ennek egyik fűtőanyaga az STT megnövelt profitkilátása volt.

Az index 5.63% mozgással 48.07 ponton zárt.


 
Biotech ($BTK)

A biotechnológia szektor a piac egyéb részeihez képest továbbra is gyenge. Az év első felében mindig pár lépéssel megelőzte a piacot, az utóbbi hetekben azonban lemaradt.

Az optimista hangulat azonban szerdán segíteni tudott a viharvert szektoron, és zöld kalapács gyertyát láthattunk zárásra kialakulni.

A szektor 1.00% mozgással 1005 ponton zárt.

Dow Jones Meir Barak State Street Nasdaq Alcoa
Kapcsolódó cikkek