Pénz- és tőkepiac

Csökkennek a jelzáloghiteldíjak a Raiffeisennél

Július elejétől jelentősen csökkentette lakossági jelzáloghiteldíjait a Raiffeisen Bank. A július 5-étől folyósított forint alapú lakásvásárlási célú hitelek esetében 80, szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében 70 bázisponttal mérsékelte a bank ügyfelei törlesztési terheit.

A hiteldíj csökkentése mellett a hitelköltségek átláthatósága és egyszerűsítése érdekében a bank további változásokat is bevezetett ügyfelei hiteltörlesztésének enyhítése érdekében. Ennek megfelelően a 2010. július 5-étől folyósított igénylések esetében a bank megszüntette a kezelési költséget, továbbá jelenleg minden jelzálogfedezetű esetében elengedi a hitelbírálati díjat.

A leegyszerűsített díjstruktúrának köszönhetően az új folyósítású forint jelzáloghitelek esetében kizárólag az ügyleti kamat mértéke befolyásolja a havi törlesztő részletet, így annak alakulása teljes mértékben átlátható az ügyfelek számára. A hiteldíj csökkentés és a kezelési költség megszüntetése együttesen több mint ötezer forinttal teszi olcsóbbá egy hétmillió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztését.

„A hiteldíj csökkentésével és bizonyos díjtételek elengedésével célunk a forint alapú hitelezés ösztönzése. Jelenlegi akciónk keretében lakáshitelek esetén legfeljebb 40.000 forintig visszatérítjük a közjegyzői okirat díját, illetve minden jelzálogfedezetű hitel esetében aktív számlahasználó ügyfeleink igénylésenként egy ingatlan értékbecslés díját is visszakapják. A költségcsökkentéseken túlmenően ügyfeleink számára kényelmi szolgáltatást is bevezetünk: sms útján kapnak értesítést benyújtott hitelük bírálatának alakulásáról.” – mondta Toman Róbert a Raiffeisen Bank lakossági hitelezési vezetője.

futamidő Raiffeisen fedezet hiteldíj jelzáloghitel költség kamat
Kapcsolódó cikkek