Pénz- és tőkepiac

A befektetők kezdik elveszteni a türelmüket

A dollár erősödésével, valamint az arany- és az árupiac hanyatlásával a részvénypiac is együtt hullámzott szerdán. A kötvényeket adni kezdték, a befektetők pedig kezdik elveszteni a türelmüket.

Tradenet Global

A piac a kereskedés zárása felé viszont felépült. Negatív lendületű szökési rés (Gap & Go) jött létre a nap elején, melyet a technológiai részvények a félvezető szektor vezetésével majdnem teljesen kioltottak a délutáni emelkedéskor. A részvények vegyesen végeztek. A részvények néhány hete stabilan emelkednek, ahogy a befektetők továbbra is a Fed bejelentésére várnak, melyben a várakozások szerint további monetáris lazítást hirdetnének a közelgő november 3-i találkozón.

Néhány befektető viszont úgy gondolja, hogy a piac már túlságosan is számít mind az időpontra, mint a bejelentés hatásának jelentős mi voltjára, és egyáltalán a tényre, hogy a tervet fokozatosan fogják közzétenni. Ez a várakozás kifogja a szelet a piac vitorláiból.

Zárás utáni kereskedés

A Las Vegas Sands (LVS) +10.64%-ot száguldott, miután a cég erős negyedéves jelentést tett közzé. 34 centes nyereséget jelentettek részvényenként a várt 23 cent helyett. A Symantec (SYMC) !4.43%-ot emelkedett, ahogy a szoftvercég szintén erős jelentést publikált.

Az Akamai Technologies (AKAM) +4%-ot ment, miután 21%-kal jobb eredmény jelent meg a tavalyi évhez képest. A nagy vesztesek között volt a Sourcefire (FIRE), -20%-ot zuhanva a negyedik negyedéves kilátások csökkentése után. A Sketcher’s -13%ot esett a gyenge eredményre, melyet a cég szerint az eladások csökkenése és a visszamondott megrendelések okoztak.

S&P500 (SPY)

A részvények szeptember elseje óta mindegy egyes napon megtartották EMA20 fölötti értékeiket. Minden alkalom, amikor a piac hanyatlott, csak jó alkalmat adott a vevőknek. A kereskedők próbálnak minél inkább bevásárolni az EMA20 környékén, és nem foglalkoznak a nap eleji hanyatlásokkal, sőt mindig megfordítják a napon belüli trendet. A NASDAQ-on be is zárult a lefelé gap. Az S&P 500 index gapje is közel volt a záródáshoz a nap végére. Mindaddig a bikák vannak nyeregben, míg a 115 pont, majd a 113 pontos támasz le nem törik.

EMA20 kereskedés Symantec Fed spy akamai tradenet
Kapcsolódó cikkek