Pénz- és tőkepiac

"A főnök ne a barátnő mellét operáltassa a biztosításból!"

Gaál Csaba, a CIG Pannónia Életbiztosító vezérigazgatója a Stabilitás Pénztárszövetség "Van-e, kell-e magyar modell? Nyugdíj-, Egészségügy- és Pénztárkonferencia"című rendezvényén a biztosítási szektor jövőjéről beszélt.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nevében Gaál Csaba vezérigazgató elmondta: a biztosítási szakmában régen felmerült az ötlet, miszerint az egészségbiztosítási díjak is lehetnének adómentesek, akárcsak az élet- vagy a balesetbiztosítások.

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nevében Gaál Csaba vezérigazgató elmondta: a biztosítási szakmában régen felmerült az ötlet, miszerint az egészségbiztosítási díjak is lehetnének adómentesek, akárcsak az élet- vagy a balesetbiztosítások. Az elmúlt tíz évben az egészségbiztosításokat nem sikerült az azt illető helyre visszahelyezni.

A törvényalkotók elutasították ezt, szavaik szerint nem szeretnék támogatni, hogy a főnök a barátnője mellét támogatott pénzből operáltassa meg. Ugyanakkor az ilyen esetek mostanra pontosan kiszűrhetőek, tehát talán lehet változás ezen a téren.

Kérdés, hogy a pénztártagok miért nem vásárolhatnak a pénztári tagdíjaikból egészségügyi szolgáltatást? Ha a piac adómentessé válik, az nem jelent költségvetési bevételkiesést, sőt, hiszen ezzel tehermentesíteni lehetne az állami egészségügyi alapot is. Mintegy ezer eurós éves díjból teljes egészségbiztosítási ellátás finanszírozható magán úton, ha az adóvonzat megoldódik.

A nyugdíjpénztárak kapcsán: a biztosítási szakmának helyet kell kapnia a szektorban. Csak magunkra számíthatunk, ezt bebizonyította az elmúlt két nap - mondta Gaál Csaba a válságadóra utalva, ezért is helye van az iparágnak a nyugdíjak terén.

A konferencia korábbi megszólalásait megtekintheti itt
 

Stabilitás adómentes CIG Pannónia konferencia életbiztosítás
Kapcsolódó cikkek