Pénz- és tőkepiac

Barclays: A Fidesz csak keresztül akar bukdácsolni a kormányzáson

A Barclays Capital elemzői arra figyelmeztetnek, hogy a fejlődő piaci kötvények iránt mutatkozó növekvő érdeklődés nem feltétlenül jelenti, hogy a befektetők bíznának Magyarországban.

A Barlays Capital ugyan elismeri, hogy a magyar államkötvények CDS-felára jelentősen csökkent a közelmúltban, de felhívja a figyelmet arra, hogy ez a javulás nem egyértelmű. Egyrészt a befektetetők csak a rövid lejáratú kockázatok tekintetében váltak bizakodóbbá, főként a válságadók, valamint a G20 devizaleértékeléssel kapcsolatos megnyugtató kijelentéseinek hatására.

Ugyanakkor – mind azt az FT Alphaville idézi – Magyarország egyébként is relatíve jól teljesít a régiós versenytársakhoz mérve, a hosszú távú kockázati kilátások pedig továbbra sem javultak. A Barclays Capital véleménye szerint a kormány csak "keresztül akar bukdácsolni" a fontosabb lépéseken és nem mutatja azt a fiskális reform lendületet, amelyet sok elemző elvárt volna a kétharmados győzelmet követően. A Barclays Capital elemzői emlékeztetnek arra, hogy az S&P továbbra is a legalacsonyabb, BBB befektetési kategóriában, tartja Magyarországot és negatív kilátásokra számít a hitelminősítés tekintetben. Az elemzők tehát úgy látják, a most tapasztalható rali nem fenntartható.

CDS-felár hitelminősítés reform fejlődő piac fiskális kötvény barclays capital
Kapcsolódó cikkek