Pénz- és tőkepiac

Gombokkal irányítható hitelkártyát mutat be a Citi

A Citibank hamarosan megkezdi új típusú hitelkártyáinak tesztelését az Egyesült Államokban. A legmodernebb plasztikok gombbal vezérelhetőek és jóval "okosabbak", mint elődeik.

A Citibank a premier és platinum hitelkártya csomagoknál vezetné be a speciális hitelkártyát, amelyen egy nyomógomb található, hogy a vásárló a tranzakció pillanatában eldönthesse: pénzzel vagy pontokkal kíván-e fizetni. A jelenleg kísérleti fázisban lévő plasztikokon hagyományos mágnescsík is található, így bármelyik terminálnál használhatóak. A második generációs kártyák nem vastagabbak elődeiknél, viszont a bennük található mikrochipet négy éven át hajtja a beépített akkumulátor.

Más pénzintézetek is kísérleteznek a modern kártyákkal; a The New York Times tudósítása szerint hamarosan forgalomba kerülhetnek olyan kártyák, amelyek csak a PIN kód beütését követően fedik fel a kártyaszám egészét. Igaz, a szakértők szerint még jó ideig eltarthat, amíg az Egyesült Államokban jelenleg használatban lévő 1,8 milliárd darab kártyát újakra cserélik.

plasztik mágnescsík hitelkártya pont fizetés Citi
Kapcsolódó cikkek