Pénz- és tőkepiac

Könyvutalványtól a labdáig - Mivel csábítanak a pénztárak?

Szinte minden magánnyugdíjpénztárnál találni valamilyen jutalommal kecsegtető promóciót a kasszák honlapjai szerint.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár például a magánkasszába most belépőknek tízezer, az önkénteshez csatlakozóknak pedig ötezer forintot fizet, ha rendelkeznek CIB-es bankszámlával. A Budapest Magánnyugdíjpénztár ötezer forintos könyvutalvánnyal jutalmazza a belépőket, és ugyanez jár az önkéntes kasszát választóknak.

Az Erste inkább a sportkedvelőket célozza meg, a nyugdíjpénztárba belépők egy a foci-világbajnokságon használt labdát (Jabulanit) vihetnek haza, az MKB-nál pedig különféle wellnesseszközökre és -szolgáltatásokra szóló utalványokat kaphatnak az újonnan belépők. A biztosítói hátterű kasszák eközben a biztosító egyéb termékeiből adnak kedvezményt a tagoknak, az Aegonnál például baleset-biztosítást kapnak ajándékba a belépők, a Generalinál a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjából jár engedmény.

A nyugdíjpénztárak teljesítményéről friss adatokat talál itt

Más stratégiát követ az OTP Magánnyugdíjpénztár, ott az új tagok szerzése helyett inkább a meglévők megtartására koncentrálnak, az úgynevezett Platina Program keretében nyerhetnek értékes díjakat a tagok. „Ezt a programot azért is tartjuk fontosnak, mert a magán-nyugdíjpénztári tagok láthatólag nem készülnek tudatosan a nyugdíjasévekre, nyugdíjpénztári tagságukkal annak jelentőségéhez képest keveset foglalkoznak, így sokkal könynyebben fogadhatnak el olyan átlépésre buzdító ügynöki megkereséseket, amelyek hosszú távon anyagi veszteséget okozhatnak számukra” – indokolja Nagy Csaba, az intézmény ügyvezetője.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

magánnyugdíj-pénztár OTP promóció Erste kedvezmény MKB nyugdíjpénztár Aranykor CIB
Kapcsolódó cikkek