Pénz- és tőkepiac

Újraéledhet ma a tőzsde - jó áron vásárolhatnak a befektetők

Hétfőn Colombus napja miatt alacsony forgalom jellemezte a Wall Street-et. A csendes naphoz hozzájárult az is, hogy nem jött ki semmilyen fontosabb hír vagy jelentés.

Szerző: Tradenet Global

Ma viszont újraéledhet a hiszen elkezdődik a nagyok jelentéssorozata, melyet az Intel Corp (INTC) nyit meg rögtön a zárás után.  Valamint este hét órakor teszik közzé a Fed alapkamat változásról tartott gyűlés (FOMC) eredményét is.

Ez a két fontos esemény jelenleg a piac szereplőit óvatossá tette és rizikócsökkentésre ösztönöz, ezért tapasztaljuk nyitás előtt a futures árfolyamok esését és a piac nyitás előtti gyengélkedését is. Több szereplő várja ma a Fed-től, hogy az FOMC gyűlésen megerősítik azt a tényt, miszerint az újabb segélycsomag (QE II) útban van. Az Intel jelentése is nagyban hozzájárulhat az elkövetkezendő napok kereskedési hangulatához.

S&P 500 (SPY)

A piac tovább folytatja az emelkedést, habár a sebessége (meredeksége) mintha egyre csökkenő tendenciát mutat. A korábbi oldalazó sávból való kitörés helyszíne egy fontos szint, ami nem sokkal 113 fölött van. Amennyiben egy korrekció jön el a piacon, amire az eddigi mozgásokból reálisan számíthatunk, akkor a sávon belül „jó” áron vásárolhatnak az intézményi befektetők.

A nagy trend továbbra is emelkedő, szóval a longosok előnyben vannak. A következő ellenállás 117.50, de fölötte már csak az éves csúcs van. Ha az éves csúcsnál ellenáll az árfolyam, akkor egy elég szép dupla tető alakulhat ki, ami az eddigi nagy trenden is fordíthat, de legalábbis elbizonytalaníthatja azt.


longos Fed spy Intel Wall Street kamatdöntés fomc tradenet trend
Kapcsolódó cikkek