Pénz- és tőkepiac

A csütörtöki viharban öt-hatezer épületben keletkezett kár

A biztosítók becslése szerint a csütörtökön kezdődött viharban 5-6 ezer épület sérült meg, a kiöntött Balaton által okozott károkat is megtérítik ügyfeleiknek a biztosítók - derült ki MTI-hez eljuttatott közleményekből.

Az Allianzhoz eddig 70 kárbejelentés érkezett, mintegy 5,2 millió forint értékben. Annak ellenére, hogy a hírekben a Balaton-felvidék szerepelt leggyakrabban a károk helyszíneként, ennél a biztosítónál több kárt jelentettek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. A legtipikusabbak az 50 ezer forint körüli tetőkárok.

    A Generali Providenciához csütörtök óta 531 lakás- és épület kárbejelentés érkezett, melyből 39 eset (7,3 százalék) a vihar okozta kár.

A vihar miatt a Balaton vize több ingatlant is elöntött, a Generali és az Allianz biztosítók a náluk biztosítással rendelkezők számára megtérítik az így keletkezett - vihar okozta - károkat. Mivel az elöntött területek nagy részén nyaralók vannak, a tulajdonosok a károkat várhatóan csak később jelentik be a biztosítóknak.

    Az Aegon Biztosító kárszakértőket csoportosított át Nyugat-Dunántúlra, de eddig még nem összesítettek a csütörtök óta bekövetkezett károkat. A biztosító azt közölte az MTI-vel, hogy 100 ezer forintig - egyszerűsített eljárásban - kifizetik a telefonon bejeltett károkat.

viharok generáli viharkárok Aegon biztosítás
Kapcsolódó cikkek