Pénz- és tőkepiac

A karácsonyi szerzonra sem pörög fel az áruhitelezés

A fogyasztási kölcsönök piacán még tart a gazdasági válság kedvezőtlen hatása

A tavalyihoz hasonló vagy annál alig jobb áruhitelszezont várnak az idén a piacon érdekelt szereplők, annak ellenére, hogy a keresletet élénkíteni hivatott akciókból most sincs hiány. A statisztikai adatok alapján pedig rájuk férne a növekedés, mert az utóbbi öt évben folyamatosan egyre kevesebb áruvásárlási hitelt folyósíthattak a bankok, így évek óta éppen csak szinten tudják tartani a hitelállományukat.

Tavaly a karácsonyi bevásárlás két hónapjában 41,7, az év egészében pedig 59,5 százalékkal esett vissza az új folyósítású áruvásárlási hitelek értéke. A szereplők tapasztalatai szerint ugyanakkor bár a piac kisebb lett, az igénylők azonban megfontoltabbak, és a hitelezés kifinomultabbá vált. A piacon egyre ritkább a nullaszázalékos teljes hiteldíj-mutatójú kölcsön, ezért csökken az első benyomásra történő vásárlásokra felvett hitelek aránya.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

hitelek fogyasztás szezon áruhitelek válság
Kapcsolódó cikkek