Pénz- és tőkepiac

Ijedség és eladási hullám a piacokon

Erőteljes eladási hullám bontakozott ki az ázsiai régióban, amit főleg a további kínai szigorításoktól való félelmek fűtöttek – jelenti a Cashline.

Az erősödő miatt ismét 25 bázispontos kamatemelést várnak a piaci szereplők 2011 első felére, miután december 25-én két hónapon belül másodszor, 25 bázisponttal emelte a kínai jegybank a betéti és hitelkamatlábat.

Az arany és az ezüst árfolyama emelkedni tudott, a réz történelmi csúcsra tört, míg a dollár gyengült a reggeli kereskedésben. A befektetők a ma délután 3 órakor megjelenő amerikai CaseShiller 20 éves lakásárindexre várnak, ami a gazdasági fellendülésének egyik fontos indikátora.

Az amerikai karácsonyi kiskereskedelmi értékesítések (autók nélküli) 5.5 százalékkal bővültek 584 milliárd dollárra November 5. és December 24. között, az elmúlt 5 év legjobb teljesítményét felmutatva. Főleg a ruházati cikkek és az ékszerek értékesítése ugrott meg, ami a javuló fogyasztói bizalomnak köszönhető.

 Novemberben hat hónapja először növekedni tudott a japán ipari kibocsátás. A gyártók további fellendülést várnak az elkövetkezendő hónapokban, amit főleg az erős ázsiai (export) keresletre és az élénkülő japán gazdaságra alapoznak.

caseschiller index eladás ázsiai részvénypiac kiskereskedelmi kamatemelés ipari termelés
Kapcsolódó cikkek