Pénz- és tőkepiac

Megtámogatták a forintot: 280 alatt az euró

A nemzetközi befektetői hangulat viszonylag kedvezően alakul, az európai vezető tőzsdeindexek pluszban állnak. Az EKB lehet, hogy nem vonul ki a piacról, mely támogatja az euró árfolyamát. A forint 280-as szint alá tudott erősödni az euróval szemben.

A forint a lélektani 280-as árfolyam alá erősödött az euróval szemben, mely szint délelőtt óta tartja a hazai devizát.

A nemzetközi befektetői hangulat kedvezően alakult szerdán, az eurózóna adósságválságával kapcsolatos aggodalmakat úgy tűnik, hogy az Európai Központi Bank is igyekszik eloszlatni a tagországok vezető politikusai után. A közös monetáris politikáét felelős intézmény novemberi nyilatkozatával ellentétben úgy tűnik, nem fog kilépni a kötvénypiacról.

A portugál kötvénykibocsátás is sikerrel zárult, mely segíthette az euró talpra állását. Az elemzők azonban változatlanul úgy gondolják, hogy Portugália nemzetközi segítségre szorulhat.

Az euró magára talált, 1,3-as szint fölött tudott zárni a frankkal szemben kedden, reggelre 1,31-ig erősödött. A napi legerősebb szint 1,3185 volt.

A hazai deviza duplán erősödött a svájci frankkal szemben. A forint árfolyamának euróval szembeni erősödése és az euró frankkal szembeni kedvező teljesítményének hatására a 215,6-os záróról 212,5-ig erősödött délutánra. A volatilitás mértéke igen nagy, a napon belüli változás 3 forint, a piac igen bizonytalan az irányokat illetően.

A forint 0,3 százalékot erősödött az euróval szemben, ezzel a régió legjobban teljesítő devizája.

A globális folyamatok a meghatározóak a mai kereskedésben. A nemzetközi elemzők szerint a hazai politika iránya megjósolhatatlan, ez növeli a Magyarországgal szembeni bizonytalanságot.

A forint még így is fontos technikai szintek fölött tartózkodik, a 200 napos mozgóátlag 276-os szinten található.

A svájci frank és a dollár még mindig a paritás közelében küzd egymással. Úgy tűnik, hogy a dollár erősebb egy hajszállal szerda délután.

forint Frank EKB deviza chg nemzetközi hangulat HUF devizapiac euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek