Pénz- és tőkepiac

Pluszba ugrott a BUX - Pesszimisták a piacok

Nap végére változatlanul negatív tartományban tartózkodtak a vezető európai indexek, a tengerentúli piacok is mínuszban kezdték a hetet. A pesti parkett az utolsó pillanatban az OTP száguldásának köszönhetően pluszba váltott.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a kereskedés utolsó pillanatában az egész napos mínuszt követően 0,32 százalékos pluszba ugrott, így a tőzsdeindex 21 516,06 pontra emelkedett.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az egész nap pesszimista hangulatban rosszul teljesítő pesti parkett vezető részvényei a kereskedés végére erősödésnek indultak. A Richter teljesítménye volt a legerősebb. A gyógyszerpapírok árfolyama 0,69 százalékos emelkedést követően 42 995 forinton zártak.

Az OTP adhatott lendületet a piacnak. A bankpapírok 6 milliárd forint feletti forgalmat követően 0,34 százalékos pluszban 5 199 forintos napi csúcson zártak hétfőn. Az MTelekom a kereskedés folyamán végig pozitív tartományban mozgott. Záráskor a távközlési papírok 0,39 százalékos plusszal 514 forinton fejezték be a kereskedést. A Mol szerényebb 0,09 százalékos pluszt könyvelhetett el, így az energiapapírok 20 490 forinton zárták a napot.

A vezető európai indexek a pesti záráskor továbbra is erős mínuszokban jártak. A DAX index 1,16 százalékos, a CAC40 index 0,98 százalékos csökkenést ért el. A régiós lengyel WIG20 szerényebb 0,36 százalékos mínuszt könyvelhetett el.

A tengerentúli piacok is mínuszokkal indították a hetet, így nem következett be fordulat a nemzetközi hangulatban. A Nasdaq index 0,46 százalékos, az S&P500 index 0,16 százalékos csökkenést ért el nyitás óta.

részvény S&P500 Mtelekom OTP WIG20 index tőzsde DAX BUX CAC40 Mol Nasdaq BÉT Richter árfolyam
Kapcsolódó cikkek