Pénz- és tőkepiac

Földcsuszamlásra is létezik biztosítás

A Kulcs községben néhány napja bekövetkezett katasztrofális partfalleszakadás arra is ráirányította a figyelmet, hogy földcsuszamláskor milyen segítségre számíthatnak az ingatlantulajdonosok.

A biztosítók általában az alap-lakásbiztosításokba is beépítik a földcsuszamlás kockázatát – közölte lapunkkal a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). Az ilyen eseményeket jellemzően együtt kezelik a földrengéssel és a kőomlással, ezek többnyire szintén az alapbiztosítás részei.

Magyarországon a Mabisz szerint nem jellemző, hogy csak opcionálisan, kiegészítő biztosításként kötnének földcsuszamlásokra fedezetet a biztosítók. A K&H Biztosító viszont közleményében azt írja, több piaci szereplőnél is kiegészítő fedezetként lehet választani ezt a biztosítást a hagyományos lakásbiztosítások mellé. Fontos emellett figyelembe venni, hogy ez a lehetőség csak a földfelszíni talajrétegek hirtelen, váratlan és balesetszerű megcsúszásakor jelent megoldást.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

földcsuszamlás biztosítás
Kapcsolódó cikkek