Pénz- és tőkepiac

Ismét emelkedésben a tengeren túli indexek

A hétfőivel ellenkező folyamatok indultak el kedden a világpiacokon. Az ázsiai indexek emelkedéssel indultak, a kőolaj hordónkénti ára kétéves csúcs körül mozgott a pénzügyi szolgáltatók papírjainak árfolyama azonban többségében estek. Cashline elemzés.

Először emelkedtek az ázsiai indexek az elmúlt három napban, míg az arany és a réz ára is északnak vette az irányt. A kőolaj hordónkénti ára közel két éves csúcs közelében hullámzott az elmúlt napokban kibontakozott egyiptomi zavargásoknak köszönhetően. Kulcskérdés lehet a továbbiakban az is, hogy átterjed-e az Egyiptomban uralkodó feszültség a többi arab országra, amely további drágulást indukálhatna a fekete arany árfolyamában.

Mindeközben tovább bővült a kínai feldolgozóipar növekvő input árak mellett, amely újra felerősítheti a további kínai monetáris és fiskális szigorításokkal kapcsolatos aggodalmakat. Az inflációs nyomás miatt már két alkalommal is emelt irányadó rátáján a kínai jegybank 2010 októbere óta, valamint a kötelező tartalékolási ráta mértékét is magasabb értékben szabta meg az elmúlt időszakban.

Estek az ausztráliai biztosítók papírjai, miután egy erőteljesebb ciklon fenyegeti az ország keleti partjait. A vihar "erős" kategóriába sorolható, és amennyiben ténylegesen komoly károkat okoz, az további esést indukálhat a biztosítók részvényeiben.

A várakozásoktól jelentősen elmaradt a Deutsche Bank AG, Németország legnagyobb bankjának a 2010 negyedik negyedéves gyorsjelentése. A profit 54 százalékkal teljesítették alul az elemzői várakozásokat, míg a nettó eredmény 600 millió euróra (821 millió dollár) esett az 1,3 milliárd eurós előző éves értékhez képest. A nettó bevétel ugyanakkor 7.4 milliárd euróra emelkedett az előző időszaki 5,5 milliárd euróról.

cashline kőolaj Ázsia Ausztrália Deutsche Bank AG tőzsde Egyiptom
Kapcsolódó cikkek